Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek röviden

A Back2Bag webáruház használatával a felhasználó kijelenti, hogy egyetért az Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek tartalmával.

A rendelés leadásával a vásárló kijelenti, hogy elmúlt 18 éves, vagy ha nem, a vásárláshoz szülői hozzájárulással rendelkezik.

Minden velünk megosztott információt bizalmasan kezelünk.

Minden rendelésnél a rendelés leadásakor megjelenített aktuális ár kerül felszámolásra, ezen kívül a Back2Bag webáruház fenntartja az árak megváltoztatásának a jogát.

A termékek mellett feltüntetett árak nem tartalmazzák a szállítás költségeit, ez a rendelés leadásakor, a végösszeghez kerül hozzáadásra.

A vevőnek joga van vásárlási szándékától a termék kézhezvételét követő 14 napon belül elállni. Ugyanígy, 8 napon belül a termék más termékre cserélhető, az értékkülönbözet kifizetése mellett.

A Back2Bag termékek meghibásodása esetén 1 év (12 hónap) garanciát vállal.

A nem rendeltetésszerű használatból fakadó hibákra a garancia nem vonatkozik.

 

Tájékoztatjuk, hogy Ön, mint vásárló (fogyasztó) a www.back2bag.hu címen elérhető honlap használatával kinyilvánítja, hogy részleteiben ismeri, és elfogadja az alábbi, a Ptk. (2013. évi
V. törvény) 6:77-6:81.§ alapján írt Általános Szerződési Feltételeket. Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív használója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és azokat kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

Jelen dokumentum, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre. Az alábbi feltételekkel szabályozott szerződés a Ptk. szerint távollevők között létrejött szerződésnek minősül.

 

Üzemeltetői adatok:

  • Auto Mandy Car Kft.
  • 1158 Budapest, Késmárk u. 8-10.
  • Adószám: 10862883-2-42
  • Cégjegyzék szám: Cg. 01-09-266008, Kibocsájtó cégbíróság: Fővárosi Cégbíróság
  • Szerződés nyelve: magyar
  • Elektronikus elérhetőség: info@back2bag.hu
  • Telefonos elérhetőség: +36 20 542 2556
  • Számlaszám: 11715007-21140785-00000000

A tárhely szolgáltató elérhetőségei: Next Time Media Ügynökség Kft.

A szolgáltató a jelen általános szerződési feltételekben a továbbiakban: Üzemeltető.

 

  1. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A webáruház légzsákokból, autó belsőkből készült, egyedi táskákat, kiegészítőket forgalmaz. Mivel minden termék kézi technikával készül, a termékeknél megjelenített képek minimális mértékben eltérhetnek a valóságtól.

 

  1. Rendelési információk

A megjelenített termékek kizárólag a Webáruházon keresztül, online rendelhetők meg, futár által történő házhoz szállítással. Rendelést előre utalással, vagy webshopunkon keresztül történő bankkártyás fizetést követően tudunk teljesíteni. A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt 27%-os áfát, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját.

Amennyiben az üzemeltető hibás árat tüntet fel a termék mellett, a tőle elvárható gondosság ellenére, és a termék ára annak általánosan elfogadott árától eltér, úgy az üzemeltető nem köteles a terméket a hibás áron szolgáltatni, de köteles a megrendelés visszaigazolásában felajánlani a vásárló részére a valós áron történő vásárlás lehetőségét. Amennyiben a vásárló ezzel a lehetőséggel nem kíván élni, úgy megilleti a szerződéstől való egyoldalú elállás joga.

Külön csomagolási költséget nem számítunk fel. A részletes szállítási díjszabás a jelen szerződési feltételek része, a Szállítási feltételek menüpont alatt található. 

Webáruházunkban termékkatalógusok szerint böngészhet a megvásárolható termékek között. 
A felsorolt termékek mellett megtekintheti egy-egy termékek rövid leírását, árát, egyéb tulajdonságait, a teljesség igénye nélkül. Amennyiben ennél részletesebb tájékoztatásra van szüksége, úgy vegye fel a kapcsolatot az Üzemeltetővel az üzemeltetői adatok között rögzített
e-mail címen vagy telefonszámon.

Előfordulhat, hogy a rendelés mellett az szerepel, hogy nincs készleten. A termék ebben az esetben is rendelhető, de mivel minden alapanyag egyedi és különböző, nem tudunk százszázalékban ugyanolyat készíteni. Lehetséges, hogy a szöveten lévő jelzések, feliratok és számok máshol találhatóak, esetleg a színárnyalat enyhén eltér, ezért a termék nem lesz ugyanolyan, mint ami a fotón látható. Ebben az esetben postázás előtt fotót küldünk a vásárlónak, hogy meggyőződhessen arról, hogy megfelelő számára.

Rendelés előtt, amennyiben a vásárló személyesen szeretné megtekinteni a kiválasztott darabot, előre egyeztett időpontban lehetőség van erre, az Üzemeltető székhelyén.

Kereskedőket és viszonteladókat külön megállapodást követően szolgálunk ki.

 

A rendelés menete

  1. Az egyes termékeknél a kosár jelre kattintva a Kosárba helyezheti a termékeket. A termék akkor is rendelhető, ha nincs készleten, de ebben az esetben lehet, hogy minimálisan el fog térni a képen látottól. A termékeket a Kosárba helyezheti bejelentkezés nélkül is, illetve a vásárlás nincs regisztrációhoz kötve.
    Ha Ön már regisztrált vásárló, de elfelejtette jelszavát, használja a Jelszó-Bejelentkezés-emlékeztetőt. Ha itt megadja a regisztrált e-mail címét, akkor a jelszavát e-mailben elküldjük Önnek. A belépést a Bejelentkezés menüpont segítségével végezheti el.
    Itt adja meg regisztrált e-mail címét és jelszavát, majd nyomja meg a belépés gombot! Ha sikeres a belépés, akkor ebben az ablakban megjelenik az Ön regisztrált e-mail címe és a kilépés gomb, amely segítségével elhagyhatja az áruházat.
  2. A kosár tartalmát a Kosár menüpont segítségével ellenőrizheti, szerkesztheti. Lehetőség van arra, hogy megtekintse, módosítsa, illetve törölje az adott tételeket. Lehetőség van a kosár teljes kiürítésére is. Amennyiben szeretne további terméket kosárba helyezni, válassza a „vásárlás folytatása” gombot. Ha rendelkezik kupon kedvezménnyel, a “Kuponkód” résznél ezt is begépelheti. Ha minden rendben van és a megrendelés mellett döntött, akkor a Pénztár gombot megnyomva véglegesítheti a megrendelését.
  3. Miután véglegesítette rendelését a megadott e-mail címére küldünk Önnek egy automatikus visszaigazolást, amely tartalmazza megrendelése adatait. Amennyiben nem kap ilyen levelet, a rendszer nem fogadta el megrendelését. Ilyen esetben kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, a már jelzett módon, az üzemeltetői adatok segítségével.

Miután elvégeztük megrendelésének feldolgozását, a megadott e-mail címére küldünk Önnek egy Megrendelés lezárva visszaigazolást. A termék kiszállítására csak ezt követően kerül sor.

Regisztráció

Amennyiben vásárolni szeretne, úgy az első vásárlás alkalmával meg kell adnia a vásárláshoz szükséges adatokat is, így a nevét, számlázási és szállítási adatait, e-mail címét, telefonszámát, valamint a későbbi belépéshez szükséges jelszavát. A regisztráció véglegesítése előtt szükséges a regisztrációs feltételek elfogadása is. A regisztrációt e-mailben visszaigazolja a rendszer. A vevő köteles az általa megadott jelszót bizalmasan kezelni. Amennyiben az azonosítás során a vevő egyedi azonosítója és jelszava helyes megadását követően a vevő adatai arra jogosulatlan harmadik személy birtokába kerültek, az ebből eredő károkért, illetve hátrányokért az Adatkezelő felelősséget nem vállal. A felhasználók e-mail címük megadásával hozzájárulnak ahhoz, hogy az üzemeltető/szolgáltató technikai jellegű üzenetet küldjön számukra. A regisztrált adatokat az üzemeltető kérelemre törli a rendszerből. A törlési kérelem biztonsági okokból csak akkor lesz érvényes, ha a törlési kérelmet a felhasználó e-mailben megerősíti, így elkerülhető, hogy valaki szándékosan vagy tévedésből mást töröljön a regisztrációs adatbázisból. A regisztrációt az
e-mail cím azonosítja, tehát egy e-mail címet csak egyszer lehet regisztrálni. 

A regisztráció kötelezettségekkel nem jár.

  1. A megrendelések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon 08:00 órától, 20:00 óráig történik. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelésre, de ha az a munkaidő lejárta után történik, csak az azt követő munkanapon kerül feldolgozásra a megrendelés. Az elfogadott megrendelés teljesítési határideje, a visszaigazolástól számítva a raktáron lévő termékek esetében 1-2 munkanap, egyedi megrendelés esetén 14 munkanap.

  1. A megrendelt termék ellenértékének és a házhoz szállítás díjának fizetési módja

A megrendelt termék fizetési módja

  • Banki előre utalással történő teljesítés: ha már visszaigazoltuk az Ön megrendelését, akkor a visszaigazoló e-mailben megtalálja a bankszámlaszámunkat és a megrendelésszámot, amelyre hivatkozni kell az átutalás megjegyzés/közlemény rovatában. Amennyiben az átutalt összeget jóváírják a bankszámlánkon, azt követően adjuk fel futárszolgálattal a terméket (a bankszámlaszámunkat az üzemeltetői adatok között is megtalálja).
  • Bankkártyás fizetéssel történő teljesítés: e-mailben igazoljuk vissza Önnek, ha jóváírják bankszámlánkon az összeget, ezt követően adjuk fel futárszolgálattal a terméket.

A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számlát és a garancialevelet a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a kézbesítő előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés, vagy hiány esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Házhoz szállítás díjszabása

  • Házhoz szállítás díja 1 kg-ig: 1.500 Ft.
  • Házhoz szállítás díja 5 kg-ig: 1.850 Ft.
  • Rendelési érték 30.000 Ft felett ingyenes.

A fenti árak tartalmazzák a 27%-os Áfát.

  1. Szállítási határidő

Raktáron lévő termékek esetében a megrendelés visszaigazolásától számított 1-2 munkanap, egyedi megrendelés esetén 14 munkanap.

  1. Házhoz szállítási információk

A Webáruházunk által kapott megrendeléseket kizárólag futárszolgálat futárjai kézbesítik. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik, jellemzően 8:00 és 17:00 óra között. Szállítási címként célszerű olyan címet megadni, ahol a megjelölt napszakban a futárt folyamatosan fogadni tudják, és biztosítani tudják a küldemény ellenértékének és a szállítási díjnak, valamint az utánvétel díjának a futár részére való teljesítését.

Többszöri sikertelen kézbesítés után a csomag visszakerül hozzánk, melyet követően van lehetőség az újra küldésre, de ezesetben ennek a költsége a vásárlót terheli.

Áruházunk működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő esetleges további kérdések esetén az üzemeltető adatai között megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk.

  1. Elállás joga

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 45/2014. kormányrendelet szabályozása értelmében a jelen pont rendelkezései kizárólag a fogyasztónak minősülő vásárló esetében alkalmazhatóak. A fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt, bontatlan csomagolású terméket. Amennyiben a fogyasztó él elállási jogával, úgy ezt az üzemeltetővel egyértelmű írásbeli nyilatkozatban köteles közölni (postán ajánlott tértivevényes küldeményben, vagy e-mailben). Az üzemeltető az Elállási Nyilatkozat kézhezvételét követően haladéktalanul köteles azt visszaigazolni a fogyasztó felé. A fogyasztó elállása esetén a megrendelt terméket köteles elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül az üzemeltetőnek visszaküldeni. A visszaküldés költsége a fogyasztót terheli.

Amennyiben a fogyasztó elállási jogát gyakorolja, úgy az erre vonatkozó nyilatkozat kézhezvételét követő 14 napon belül köteles az üzemeltető a fogyasztónak a megrendelt termék teljes összegét visszatéríteni. Ez alól kivétel, ha a fogyasztó olyan fuvarozási módot választott, amely többletköltséggel jár, és amely a szokásos fuvarozástól eltérő. A szolgáltatónak a visszafizetési kötelezettségét mindaddig nem kell teljesítenie, amíg a szolgáltatott terméket vissza nem kapta.

Üzemeltető követelheti a fogyasztótól a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését. Ezért kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a fogyasztót terhelik.

A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videókamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt).

Nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő általa szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra.

  1. Jótállás

Az üzemeltető által forgalmazott termékekre 1 év jótállási idő áll a fogyasztó rendelkezésére a termék átadásának napjától. A vásárlót a jótállás joga akkor nem illeti meg, ha a hiba a termék fogyasztó részére való átadását követően keletkezett. Jótállás esetében a fogyasztó a jótállási időn belül a meghibásodott termék díjmentes javítása vagy cseréje illeti meg. A garanciális javítások a gyártási hibából eredő meghibásodásokra terjednek ki. A garancia feltételek a használati útmutatóban levő feltételek betartásával együtt érvényesek.

Az üzemeltetőnek törekednie kell arra, hogy a kijavítást, vagy cserét 5 munkanapon belül elvégezze. A jótállás körében végzett tevékenység költségei az üzemeltetőt terhelik.

Egyebekben a jótállásra a Ptk.6.171-173.§-ban foglaltak az irányadók.

  1. Szavatosság

A szolgáltatott termék hibája esetén az Üzemeltetővel szemben kellékszavatossági igény érvényesítésének van helye a Ptk. 6:159-167§ i szerint. Az üzemeltető a termékekre 1 év garanciát vállal.

  1. Panaszok intézése

Az üzemeltető a panaszról Jegyzőkönyvet köteles felvenni, az üzemeltető adatai között megjelölt helyen, és a panaszt a felvétel napjától számított öt évig, az arra adott válasszal együtt megőrizni. Az üzemeltető a hozzá érkezett panaszt a beérkezésétől számított 30 napon belül megvizsgálja és arra érdemi választ kell, hogy adjon. Amennyiben a panaszra az üzemeltető elutasító választ ad, azt írásban meg kell indokolnia. Az üzemeltetővel kötött szerződéséből eredő jogviták elsősorban békés úton, megállapodással a felek között, vagy a fogyasztó lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatóság előtt intézhetők. Amennyiben ezek nem vezetnek eredményre, marad a felek számára a bírósági út.

  1. Adatkezelés

Az üzemeltető a Webáruház használata során a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki kívülálló harmadik személy számára, kivéve abban az esetben amennyiben az alvállalkozója számára, pl.: futárszolgálat, a megrendelés kézbesítéséhez ez szükséges. 

A Webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítésre statisztikai célokból (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat az üzemeltető kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített adatokat az üzemeltető a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a Webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra. A Webáruház böngészése, illetve a regisztráció folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat az üzemeltető bizalmasan kezeli, leiratkozás kérhető a megadott elérhetőségek valamelyikén. Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban.

A megrendeléssel kezdődő eljárás során a 2011. évi CXII. törvény rendelkezései az irányadók,
a szolgáltató Adatvédelmi Nyilatkozata a honlapon érhető el. 

  1. Egyéb rendelkezések

A jelen Általános Szerződési Feltételekben nem szabályozott kérdésekben a Ptk. (2013.évi V. törvény), fogyasztói szerződéseknél a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. kormányrendelet rendelkezései az irányadók.

 

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési tájékoztató

A www.back2bag.hu oldal felhasználói és a Back2Bag vásárlói részére

Hatályos: 2018.10.17-től

1. Bevezetés

A jelen adatkezelési tájékoztató („Tájékoztató”) célja, hogy részletes információkkal szolgáljon az Ön számára a Back2Bag (Auto Mandy Car Kft. székhely: 1158 Budapest Késmárk u. 8-10., adószám: 10862883-2-42; cégjegyzékszám: Cg. 01-09-266008, a továbbiakban: „Back2Bag”) www.back2bag.hu webcímen elérhető szolgáltatásaival (kapcsolatfelvétel) illetve a Webshopban leadott rendelésekkel összefüggő adatkezelési gyakorlatáról.

A Back2Bagnél elkötelezettek vagyunk az Ön személyes adatainak védelme iránt, kiemelten fontosnak tartjuk az Ön információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. A Back2Bag bizalmasan kezeli a személyes adatokat és minden szükséges biztonsági, technikai és szervezési intézkedést megtesz, amely a személyes adatok biztonságát garantálja. A Back2Bag az Európai Parlament és a Tanács (EU) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről szóló 2016/679 Rendeletével (általános adatvédelmi rendelet vagy GDPR) és az alkalmazandó további jogszabályi rendelkezésekkel összhangban kezeli az Ön személyes adatait.

Javasoljuk, hogy figyelmesen olvassa el a jelen Tájékoztatót azért, hogy a személyes adatok kezelésével kapcsolatos minden ténnyel és információval tisztában legyen. A személyes adatok megadása alapvetően önkéntes, azonban előfordulhat, hogy bizonyos adatokat kötelezőnek vagy szükségesnek (*) jelölünk meg, hiszen ezek az adatok szükségesek ahhoz, hogy nyújthassuk Önnek az igénybe vett szolgáltatást. Amennyiben úgy dönt, hogy nem adja meg nekünk ezeket az adatokat, lehetséges, hogy nem tudunk biztosítani Önnek egyes szolgáltatásokat.

A honlap böngészése természetesen nem kötött a személyes adatok megadásához.

2. Kik vagyunk?

  • Auto Mandy Car Kft.
  • 1158 Budapest, Késmárk u. 8-10.
  • Adószám: 10862883-2-42
  • Cégjegyzék szám: Cg. 01-09-266008, Kibocsájtó cégbíróság: Fővárosi Cégbíróság
  • Szerződés nyelve: magyar
  • Elektronikus elérhetőség: info@back2bag.hu
  • Telefonos elérhetőség: +36 20 542 2556
  • Számlaszám: 11715007-21140785-00000000

A Back2Bagnél adatvédelmi tisztviselő nem került kijelölésre.

3. Mely szolgáltatásokra, személyekre vonatkozik ez a Tájékoztató?

A Tájékoztató hatálya kiterjed a www.back2bag.hu weboldalt látogató és ott valamely szolgáltatást igénybe vevő felhasználók, valamint a Back2Bag termékeit megvásárlók személyes adatainak kezelésére (a továbbiakban: „Ön”).

4. Milyen célokból és hogyan kezeljük személyes adatait?

4.1 Kapcsolatfelvétel

Az adatkezelés célja: Amennyiben Ön a www.back2bag.hu oldalon vásárlással vagy bármely egyéb információkéréssel kapcsolatban vagy egyéb kapcsolatfelvétel céljából kitölti a kapcsolatfelvételi űrlapot, úgy az ott megadott személyes adatait kizárólag ezen érdeklődések megválaszolása céljából kezeljük.

Az adatkezelés jogalapja: Az Ön megfelelő tájékoztatáson alapuló hozzájárulása.

A kezelt személyes adatok köre: Az Ön által megadott személyes adatok.

Az adatkezelés időtartama: Az érdeklődés megválaszolását követő 90 nap.

4.2 Megrendelések teljesítése

Az adatkezelés célja: A Webshopunk mindenki számára hozzáférhető. Az Ön Back2Bag termékekre vonatkozó rendeléseinek leadása az Általános Szerződéses Feltételeink („ÁSZF”) szerint minden esetben a Webshopunkon keresztül történik.

A megrendelésével összefüggésben megadott személyes adatait kizárólag a megrendelése teljesítése és rendeléskövetés céljából kezeljük. A megrendeléséről e-mailben visszaigazolást küldünk a megadott e-mail címre, a megadott telefonszámon pedig igény szerint a rendelés státuszáról tájékoztatjuk.

Az adatkezelés jogalapja: A Back2Bag jogos érdeke.

A Back2Bag jogos érdekei: Az Ön megrendelésének a szerződésszerű teljesítése.

A kezelt személyes adatok köre: A Webshopban megadott személyes adatok: szállítási cím, kapcsolattartó neve, telefonszám, rendelés követéshez szükséges email cím, illetve az általunk generált rendelés-azonosító.

Az adatkezelés időtartama: A rendelés teljesítését követő 5 év.

Adattovábbítás (címzettek): A Webshopban megadott személyes adatait az alábbi társaságok is kezelik adatfeldolgozóként:

  • a szállítást végző vállalkozó

Egyéni adatkezelés: Az e pont alá tartozó adatkezelés tekintetében a Back2Bag közös adatkezelőnek minősülnek, mert együtt határozzák meg az adatkezelés célját (az Ön által megrendelt termék értékesítése és kapcsolódó szolgáltatások teljesítése). Az e pont alá tartozó adatkezelés részleteiért a Back2Baghez is fordulhat kérdéseivel. Közös adatkezelési célok esetén az adatkezelők mindketten felelnek az adatkezelés jogszerűségéért. Ha további információra van szüksége, kérjük, forduljon hozzánk a Tájékoztató 2. pontjában megjelölt elérhetőségek bármelyikén.

Önnek minden esetben joga van tiltakozni jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen. Bővebb információért kérjük, olvassa el a 7.6 pontot.

4.3 Garancialevél kiállítása és garanciális panaszok kezelése

Az adatkezelés célja: Amennyiben Ön Back2Bag terméket vásárol az ÁSZF-ben leírtak szerint jogosult a Back2Bag által biztosított 1 éves garanciára. A garancialevél kiállításához, illetve később az esetleges garanciális javítások teljesítése érdekében kezeljük személyes adatait.

Az adatkezelés jogalapja: Az Ön és a Back2Bag között létrejött szerződés teljesítéséhez szükséges.

A kezelt személyes adatok köre: Az Ön által megadott személyes adatok (pl. számlázási adatok, kapcsolattartási adatok).

Az adatkezelés időtartama: A garancialevélben megadott garancia időtartamának lejártát követő 5 év.

4.4 Hírlevél (direkt marketing)

A Back2Bag hírlevélben direkt marketing üzeneteket küld azok részére, akik ehhez kifejezetten hozzájárultak. Hozzájáruló nyilatkozatot többféle módon lehet adni, például feliratkozás, szerződéskötési folyamatok, vagy személyes regisztráció során.

Ön bármikor jogosult visszavonni hozzájárulását a hírlevél küldésével kapcsolatban. Erre minden hírlevél alján megküldött linkre kattintással lehetősége van.

Az adatkezelés célja: gazdasági reklámot is tartalmazó e-mail hírlevelek küldése az érdeklődők részére, tájékoztatás az aktuális információkról, ajánlatokról.

Az adatkezelés jogalapja: Az Ön megfelelő tájékoztatáson alapuló hozzájárulása.

A kezelt személyes adatok köre: Az Ön által megadott személyes adatok, feliratkozás dátuma és időpontja, IP címe, adatok a felhasználói interakciókról (pl. levelek megnyitása).

Az adatkezelés időtartama: A hírleveleket addig küldjük az Ön részére, amíg Ön nem iratkozik le a levelezőlistánkról.

Külföldi adattovábbítás (címzettek): Az e-mail hírlevelek küldéséhez a Back2Bag a The Rocket Science Group, LLC (cím: 675 Ponce de Leon Ave NE Suite 5000 Atlanta, GA 30308 USA) által üzemeltetett MailChimp szolgáltatást használhatja.

A The Rocket Science Group részére az Európai Gazdasági Térségen kívülre, az Amerikai Egyesült Államok területére továbbíthatjuk az Ön személyes adatait. Az Ön személyes adatainak védelmére szolgáló megfelelő garanciák biztosítása érdekében adatfeldolgozónk a Privacy Shield program tagja. Bővebb információk elérhetőek az alábbi linken:

https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TO6hAAG

5. Végzünk-e automatizált döntéshozatalt vagy profilalkotást?

A Back2Bag az Ön személyes adatai tekintetében profilalkotást a Cookie tájékoztatóban bemutatott eszközök útján végez. Annak érdekében, hogy részletesen megismerhesse a profilozás célját és módszereit kérjük olvassa el Cookie tájékoztatónkat.

6. Milyen cookie-kat használunk?

A www.back2bag.hu oldal cookie-kat használ. Az általunk használt cookie-k típusáról, funkcióiról, az azok által gyűjtött adatokról, a cookie élettartamáról a Cookie tájékoztatónkban olvashat bővebben.

7. Milyen jogok állnak az Ön rendelkezésére?

Az GDPR 15-20. cikkei alapján Ön jogosult arra, hogy a Back2Bag által kezelt személyes adatai tekintetében

  1. a) a személyes adatokhoz hozzáférjen;
  2. b) a személyes adatok helyesbítését kérje;
  3. c) a személyes adatok törlését kérje;
  4. d) a személyes adatok kezelésének korlátozását kérje;
  5. e) tiltakozzon a személyes adatai kezelése ellen, amennyiben az adatkezelés a Back2Bag vagy harmadik személy jogos érdeke miatt történik, vagy közvetlen üzletszerzés (direkt marketing) céljából történik (lásd. a fenti 4.4 pont);
  6. f) a személyes adatokat megkapja és azokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa, amennyiben ennek jogszabályi előfeltételei fennállnak (adathordozhatósághoz való jog, lásd lenti 7.7 pont);
  7. g) amennyiben a személyes adatok kezelésére hozzájárulása alapján kerül sor, úgy hozzájárulását bármikor visszavonhatja.

7.1 Hogyan gyakorolhatja a jogait?

Ön a fenti jogok gyakorlására vonatkozó kérelmét a 2. pontban megjelölt elérhetőségeken küldheti el. A Partner indokolatlan késedelem nélkül, de általában a kérelem beérkezésétől számított 1 hónapon belül nyújt tájékoztatást a kérelem nyomán hozott intézkedésekről. Amennyiben a Back2Bag nem tesz intézkedéseket, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított 1 hónapon belül, úgy tájékoztatás nyújt az intézkedés elmaradásának okairól.

Amennyiben Ön nem ért egyet a Back2Bag válaszával vagy intézkedésével, úgy a 8. pontban feltüntetett jogorvoslati lehetőségek állnak rendelkezésére.

7.2 Hozzáférés joga

Ön jogosult arra, hogy Back2Bagtól visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, Ön jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz hozzáférést kapjon, valamint tájékoztatást kapjon a kezelésükkel kapcsolatos körülményekről.

7.3 Helyesbítés

Ön jogosult arra, hogy kérésére a Back2Bag indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a pontatlan személyes adatokat, valamint, hogy kérje a hiányos személyes adatok kiegészítését.

7.4 A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”)

Ön jogosult arra, hogy kérésére a Back2Bag indokolatlan késedelem nélkül törölje a személyes adatokat, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

  1. a) a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amiért gyűjtötték vagy más módon kezelik;
  2. b) ha az adatkezelés alapját képező hozzájárulás visszavonásra kerül, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  3. c) Ön jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozik az adatkezelés ellen és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, illetve közvetlen üzletszerzés céljából kezeljük az adatait és Ön tiltakozik a személyes adatai kezelése ellen;
  4. d) ha a személyes adatokat a Back2Bag jogellenesen kezelte;
  5. e) ha a személyes adatokat jogszabály alapján törölni kell.

A személyes adatot a Back2Bag nem törli, amennyiben az alkalmazandó jog arra lehetőséget ad, így például amennyiben az adatkezelés jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez szükséges.

7.5 Az adatkezelés korlátozásához való jog

Meghatározott esetekben az Ön kérésére a személyes adatok felhasználását kötelesek vagyunk korlátozni. Ilyenkor az adatokat csupán a jogszabályok által meghatározott, korlátozott célokra használhatjuk fel.

7.6 A tiltakozáshoz való jog

Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a Back2Bag jogos érdekén alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben a Back2Bag a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

7.7 Az adathordozhatósághoz való jog

Amennyiben az mások jogait és szabadságait nem sérti Ön jogosult arra, hogy személyes adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, illetve, hogy ezeket az adatokat a Back2Bag közvetlenül továbbítsa egy másik adatkezelő részére, ha

  1. a) az adatkezelés az Ön hozzájárulásán, vagy olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben Ön az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az Ön kérésére történő lépések megtételéhez szükséges; és
  2. b) az adatkezelés automatizált módon történik, azaz a személyes adatok kezelésére informatikai rendszerben és nem papír alapon kerül sor.

8. Milyen jogorvoslati lehetőségei vannak?

Amennyiben Ön nem ért egyet a Back2Bag válaszával vagy intézkedésével, akkor panasszal élhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c; telefon: +36-1-391-1400; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu), vagy bármely egyéb a GDPR szerinti felügyeleti hatóságnál vagy bírósághoz fordulhat.

9. Mit jelentenek a Tájékoztatóban használt egyes fogalmak, melyek a legfontosabb alapelvek?

9.1 Legfontosabb fogalmak

„adatkezelés”: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés, továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;

„adatfeldolgozó”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő (jelen esetben a Back2Bag) nevében személyes adatokat kezel;

adatkezelő”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza (jelen esetben a Back2Bag);

„adatvédelmi incidens”: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi (pl. a webshop fiókhoz történt jogosulatlan hozzáférés);

„személyes adat”: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ;

„érintett”: azonosítható vagy azonosított természetes személy. Azonosított vagy azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható.

9.2 A Back2Bag adatkezelésére vonatkozó adatvédelmi alapelvek

A Back2Bag mint adatkezelő felel az alábbiak betartásáért:

  • a személyes adatokat jogszerűen és tisztességesen, valamint az érintett számára átlátható módon kezeli („jogszerűség, tisztességes eljárás és átláthatóság”);
  • a személyes adatokat csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból gyűjti és azokat nem kezeli ezekkel a célokkal össze nem egyeztethető módon („célhoz kötöttség”);
  • a kezelt személyes adatok az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak és azok a szükségesre korlátozódnak („adattakarékosság”);
  • a személyes adatok pontosak és szükség esetén naprakészek és a Back2Bag minden észszerű intézkedést megtesz annak érdekében, hogy az adatkezelés céljai szempontjából pontatlan személyes adatokat haladéktalanul törölje vagy helyesbítse („pontosság”);
  • a személyes adatokat olyan formában tárolja, amely az érintettek azonosítását csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig teszi lehetővé („korlátozott tárolhatóság”);
  • a személyes adatokat oly módon kezeli, hogy megfelelő technikai vagy szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítva legyen a személyes adatok megfelelő biztonsága, az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet is ideértve („integritás és bizalmas jelleg”).

10. Lehetséges változások a Tájékoztatóban

A Back2Bag megváltoztathatja ezt a Tájékoztatót és mellékleteit. Ebben az esetben a Back2Bag a frissújt.ített változatot közzéteszi, ezért kérjük, időről időre látogasson el honlapunkra. Az érdemi változásokról a Back2Bag emellett mindig megfelelő tájékoztatást ny